İçeriğe geç

Körü Körüne Birleşik Mi

Körü körüne nasıl yazılır TDK?

Bu kelimenin “blind” (kör) veya “blinded” (kör) olarak mı yazıldığı tartışmalıdır. Bu kelimenin doğru kullanımı blind (kör) olmalıdır. Bu yüzden ayrı yazılmalıdır.

Körü körüne bağlı olmak ne demek?

KÖRCE BİR KONU AÇIKLAMASI Düşünmeden, nasıl sonuçlanacağını hesaplamadan, dikkat etmeden.

Üstün körü nasıl yazılır TDK?

“Üstün” kelimesi bu kelimelerden biridir. Peki doğru yazımı nedir? Türk Dil Kurumu (TDK) kılavuzuna göre, yanlışlıkla “Üstünkörü” olarak kullanılan kelimenin doğru kullanımı “Üstünkörü”dür.

Körü körüne aşık olmak ne demek?

“Kör” terimi, bir şeyi düşünmeden, hesaplamadan, nasıl sonuçlanacağını bilmeden, dikkat etmeden, ölçmeden ve tartmadan yapmak anlamına gelir. Körü körüne aşık olduğumuzda, diğer kişinin hatalarını veya eksikliklerini fark etmeden duygularımızın bizi sürüklemesine izin veririz.

Bir fikre körü körüne bağlanmak ne demek?

Bağnazlık kelimesi dilimizde yaygın olarak kullanıldığı için TDK tarafından da ele alınmıştır. TDK sözlüğü bağnazlık kelimesini “bağnazlık” olarak tanımlar. Bir fikre körü körüne bağlılık bağnazlık olarak açıklanır.

Dereotu nasıl yazılır TDK?

kuru fasulye, kuru incir, soğan, kuru üzüm vb. UYARI: çiçek dışındaki anlamları olan fasulye çiçeği (renk), nar çiçeği (renk), suçiçeği (hastalık); ot dışındaki anlamları olan akasma (barut), dağ sıçanı (arsenik); sesinde düşüş olan çörek otu ve geleneksel olarak yazılan semizotu ve dereotu yan yana yazılmıştır. C.

Körü körüne savunmak ne demek?

Kişinin kendi fikrini körü körüne savunması anlamına gelen bir terimdir. Aynı soydan gelen veya başka bir nedenle birbirine yakın olan kişilerin, karşıt görüşlere karşı birlikte hareket etmelerini sağlayan dayanışma duygusu.

Bir düşünceye körü körüne inanmaya ne denir?

Taassubun kapsamına, körü körüne bir inancı kabul edip bir başkasına zorla benimsetmek, başkalarının inanç ve düşüncelerini aşağılama ve baskı yoluyla yıkmaya çalışmak, hoşgörü, yumuşaklık, hoşgörülülük, sabır, sakinlik vb. gibi sonuçlar girmektedir. Kavramlara vurgu yapılarak Hz.

Bağnazlık ve taassup ne demek?

[1] Bir fikre veya inanca aşırı derecede bağlı olma ve başka hiçbir şey düşünememe durumu, bağnazlık.

Bilinçaltı nasıl yazılır?

9. “Altında”, “üstünde” ve “üzerinde” sözcüklerinin eklenmesiyle oluşan ve belirli bir yeri belirtmeyen birleşik sözcükler yan yana yazılır: ayak altında, bilinçaltı, gözetim (denetim), bilinçaltı; akşam, gündelik, tatil, gerçeküstü, ikindi vakti, olağanüstü, öğle, öğleden sonra, eylemde, yalan; akşam, akşam, vb. 10.

Soğukkanlı nasıl yazılır TDK?

Türk Dil Kurumu (TDK) kılavuzuna göre, yanlışlıkla “soğukkanlı” şeklinde kullanılan sözcüğün doğru kullanımı “soğukkanlı”dır.

Öz güven nasıl yazılır?

“Confidence” kelimesinin doğru yazımı yaygın olarak yanlış anlaşılmaktadır. Birçok kişi bunu “self-confidence” olarak yazsa da, Türk Dil Kurumu’na göre doğru yazımı “self-confidence”dır. Türk Dil Kurumu’na (TDK) göre, confidence kelimesinin doğru yazımı “self-confidence”dır. Yani, “essence” ve “confidence” kelimeleri ayrı ayrı yazılır.

Körü körüne ayrı mı?

Türkçe Dil Kurumu Sözlüğü’ne göre “kör” kelimesi ayrı yazılmıştır. Dolayısıyla bu kelimenin doğru kullanımı “Kör”dür. Ayrıca bitişik haliyle de yaygın olarak kullanılır. Ancak Türkçe Dil Kurumu Sözlüğü’ne göre bitişik biçimin yanlış olduğu bilinmektedir.

Körü körüne güvenmek ne demek?

Birine körü körüne güvenmek, onun hatalarını sonuçlarını düşünmeden kabul etmek demektir. 16 Eylül 2022 Birine körü körüne güvenmek, onun hatalarını sonuçlarını düşünmeden kabul etmek demektir.

Körkütük aşık olmak ne demek?

“Körü körüne aşık olmak” veya “aşık olmak” deyimi, aşık olma sürecinin fiziksel aşık olma eylemi gibi ani ve kontrol edilemez olduğunu ve sevgiliyi “hastalanmak” veya “tuzağa düşmek” gibi savunmasız bir durumda bıraktığını vurgulayan mecazi bir ifadedir.

Bir düşünceye körü körüne inanmaya ne denir?

Taassubun kapsamına, körü körüne bir inancı kabul edip bir başkasına zorla benimsetmek, başkalarının inanç ve düşüncelerini aşağılama ve baskı yoluyla yıkmaya çalışmak, hoşgörü, yumuşaklık, hoşgörülülük, sabır, sakinlik vb. gibi sonuçlar girmektedir. Kavramlara vurgu yapılarak Hz.

Göz göze nasıl yazılır TDK?

İsim ekleri ve iyelik ekleri alan ikilemeler de ayrı ayrı yazılır: başa baş, diz dize, el ele, göz göze, birbirine girmiş, omuz omuza, yan yana; baştan sona, daldan dala, elden ele, günden güne, içinden, yıldan yıla; başa baş, bire bir (ölçü), bire bir, bire bir, bire bir; teker teker, boşuna, gün be gün, birer birer…

Akyuvar nasıl yazılır TDK?

Beyaz kan hücreleri, kırmızı kan hücreleri ve ağır kan hücrelerinin neden yan yana yazıldığını, ancak hava hücreleri, taş hücreleri ve benzerlerinin neden ayrı yazıldığını merak ediyor olabilirsiniz. Bunun cevabı, “beyaz” ve “al” kelimelerinin sıfat olarak kullanılması, “su” ve “taş” kelimelerinin ise isim olması olabilir.

Sabahın köründe nasıl yazılır?

İDİOMUN AÇIKLAMASI Sabahın erken saatleri Çok erken, hava kararmadan önce, sabahın en erken vakti. “Sabahın erken saatlerinden beri yoldayız.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir