İnatın anlamı nedir?
Yani inatçılık kelimesi aynı zamanda isyankarlık ve başkaldırı anlamına da gelir. İnatçılık kelimesinin eş anlamlıları ve eş anlamlıları sözlükte şu şekilde listelenmiştir: inatçılık, isyan, isyankarlık, ısrarcılık, kararlılık, ısrarcılık, uzlaşmazlık, ısrarcılık, iddia… Burada üç grubu ayırt edebiliriz.
İnat nedir?
İnatçılık ve sözlükte “cemaatten uzaklaşmak, arkadaşlıktan ayrılmak, doğru yoldan sapmak, sapmak” anlamlarına gelen muâne kelimesi, genel olarak “bir kimsenin doğru olduğunu bildiği bir görüş, inanç ve davranışı reddetmesi, bunlara aykırı davranmakta ısrar etmesi” şeklinde ahlaki bir kavram olarak açıklanmaktadır.
İnad mı inat mı?
INAD, bir yolcunun ülke sınırlarına girmesine izin verilmediği anlamına gelir. Bu durumda yolcu INAD yolcu unvanıyla sembolize edilir. INAD prosedürü çoğunlukla ülkeye girmek isteyen yolcunun vizesinin geçersiz olduğu veya transit uçuş yapan yolcunun transit vizesinin olmadığı durumlarda kullanılır.
İnadın anlamı nedir?
Söylediklerinden, yaptıklarından vazgeçmemek, şiddetle direnmek.
Dinde inat ne demek?
İnancın hükümlerini kısmen veya tamamen bilinçli olarak reddetmek anlamına gelen bir terimdir. Kişinin kendi görüşünü körü körüne savunması anlamına gelen bir terimdir. Kur’an’da geçen, kendisini üstün gören ve gerçekleri kabul etmeyen kişi anlamına gelen bir kavramdır.
Çimen ne demektir?
Çimlerin üzerinde çim yetişen ve tarımsal amaçlar için kullanılmayan alan. Hoş görünümü nedeniyle çoğunlukla bahçelerde ve parklarda veya stadyumlarda ve golf sahalarında spor amaçlı kullanılır. Çimin en önemli özelliği kısa kesilmiş olmasıdır.
Bir insan neden inatçı olur?
İnatçılığın nedenleri: Kişi, haklarının ihlal edildiğine inanır çünkü haklarını düzgün bir şekilde almadığını hisseder. Kişi, karşısındaki kişi tarafından küçümsendiğini veya aşağı görüldüğünü düşünür. Kişi, başka birinin haklı olduğunu kabul etmekte zorluk çeker.
İnat zararlı mı?
İnatçılık, gereksiz, zararlı ve telafisi imkânsız sonuçları olan bir alışkanlıktır. İnsanın kendine karşı inadı, şahsına zarar verir, topluma karşı inadı ise çevresine ve ülkesine zarar verir.
İnat edene ne denir?
Bu eylemleri yapan kişiye inatçı, ısrarcı veya ısrarcı diyoruz. İnatçı ve kararlı olan birine inatçı demiyoruz. Yukarıdaki anlamlardan, inatçılık kelimesinin olumsuzluk çağrıştırdığını anlıyoruz. İnatçılık sıfatı hem insanlar hem de hayvanlar için kullanılır.
İnatçılık nedir?
İnatçılık ve kararlılık, günlük hayatta sıklıkla karıştırılan iki kavramdır. Kararlı bir kişi, sonuçlara odaklanan kişidir. Başka bir deyişle, istenen sonucu elde etmek için kullanılan yöntemler ve tutumlar, sonuç aynı kaldığı sürece değişebilir. Ancak inatçı kişi, hedefi ve yöntemi değiştirmemekte ısrar eder.
İnat yolcu ne demek?
İNAD YOLCU NEDİR? INAD yolcu; Yetkililer tarafından bir ülkeye girmesine izin verilmeyen veya izin verilmeyen kişi (ICAO, 2017: s. 1-3). INAD (Kabul Edilemez Yolcu), uluslararası uçuşlarda yaygın bir kavram olup genellikle pasaport kontrolünde karşılaşılmaktadır.
Körü körüne inat ne demek?
Düşünmeden, nasıl olacağını hesaplamadan, dikkat etmeden.
İnat olsun diye ne demek?
Sadece inat olsun diye: İnat olsun diye gel (Orhan V. Kanık). 2. Maksadın ve olması gerekenin aksine: Sana yere basma dedim, kötülük bitmiş gibi onu yerle bir ettin (Peyâmi Safâ).
Özlemenin sözlük anlamı nedir?
Özlem, birini veya bir şeyi görme veya karşılaşma isteğidir.
Kainat kokeni nedir?
Menşei. Arapça كَائِنَات (kāʾināt).
İsnat nedir?
Bir düşünceyi veya problemi bir kimseye veya bir sebebe atfetmek, yüklemek, isnat etmek.
Ini kelimesinin anlamı nedir?
[1] Bir kimsenin kendisinden küçük birine hitap ederken kullandığı kelime; kardeş.
Enin sözlük anlamı nedir?
(ﺃﻧﻴﻦ) i. (Ar. enín) İnleme, inleme: Haste-i hecrim, efgān-ı hazînim, tazeyim / Nev-be-nevdir, nâlisim, daima tazeyim (Nedim). Dışarıda gece, rüzgarın inlemesinden ağlıyordu. Ve arada, Necip’in hıçkırıkları genç kadını (Mehmet Rauf) sarsıyordu.
Israr nedir?
(ﺍﺳﺮﺍﺭ) i. (Ar. serr isrār “gizlemek” kelimesinden) Gizleme, saklama, engelleme: Sende var, hilafet gençliği / Algı ehli suver fundamental-ı manasına (Fuzûlî).