İçeriğe geç

Uzun Yolda Araba Kullanırken Nelere Dikkat Etmeliyiz

Uzun yolda araba sürerken nelere dikkat edilmeli?

Sabah erken yola çıkın. Nerede duracağınıza önceden karar verin. Her 2 saatte veya her 150 kilometrede bir 15 dakikalık mola vermeyi unutmayın. Araçtaki klimanın yüz ve göğüs bölgesine değil, pencereye doğru yönlendirildiğinden emin olun. Klimayı sürekli açık tutarak araç kullanmayın, aracı her 30 dakikada bir havalandırın.

Uzun yola giderken ne yapılmalı?

Uzun bir yolculuktan önce dikkate alınması gereken 10 şey: Motorunuzu kontrol edin. … Aracınızı detaylı bir şekilde kontrol ettirin. … Lastiklerinizi kontrol edin. … Aracınızın yasal gerekliliklerini karşılayın. … Giysilerinizin rahat olduğundan emin olun. … Yolculuğunuzdan önce iyi bir gece uykusu çekin. … Her iki saatte bir mola verin.Daha fazla makale…

Uzun yolda araba kaç saatte bir mola verilir?

4,5 saatlik sürüşten sonra en az 45 dakikalık bir mola vermelisiniz (dinlenme süresi almıyorsanız). Molanızı kesinlikle ikiye bölebilir ve 4,5 saatlik sürüş sırasında verebilirsiniz.

Uzun yola çıkarken arabada nelere bakılır?

Sürüşten önce kontrol edilmesi gerekenler: Aracın lastikleri kontrol edilmelidir. 5 yıldan eski lastikler değiştirilmelidir. … Aracın tekerlek hizalamasını ayarlatmalısınız. … Amortisörler ve süspansiyon sistemleri kontrol edilmelidir. … Aracın fren sistemleri kontrol edilmeli ve hidrolik sıvısı eksikse değiştirilmelidir.Daha fazla makale…•1 Temmuz 2024

Uzun yolda araba tutmaması icin ne yapılır?

İşte detaylar: Ağır yiyeceklerden kaçının. Seyahatte aç kalmamaya dikkat edin. Ancak aç kalmayın dediğimizde midenizi ağır yiyeceklerle doldurmanızı söylemiyoruz. …Titremenin daha az olduğu kısma geçin. …İlaç kullanın. …Bir mola verin. …Göz takibine dikkat edin. …Havalandırın. …Kolonya ve nane bulundurun.

Araba kullanmanın püf noktaları nelerdir?

Yolculuğunuza güvenli bir şekilde devam etmek için, sürüş sırasında görevleri hatırlamak önemlidir. Sürüş sırasında her zaman dikkatinizi yolda tutun. Sürüş sırasında mesaj yazmayın. Yorgun olduğunuzda sürüş yapmayın.

Acemi şoför uzun yola çıkabilir mi?

Çıraklık lisansına sahip sürücüler uzun yolculuklar yapabilirler. Sürücü olmak için eğitim almak uzun mesafeler seyahat etmenizi engellemez.

Uzun yolda araba yorulur mu?

Uzun yollarda araç kullanmak, saatlerce direksiyon başında hareketsiz oturmak anlamına geldiğinden, hem ruhsal hem de fiziksel olarak yorulmanıza, konsantrasyonunuzun bozulmasına neden olabilir.

Uzun yolda aracı dinlendirmek gerekir mi?

Uzun yolculuklar hem sürücü hem de araç için yorucu olabilir. Güvenli ve keyifli bir yolculuk için aracınızı uygun aralıklarla dinlendirmeniz çok önemlidir. Uzun bir yolculuğun ardından aracınızı en az 30 dakika dinlendirmelisiniz.

Uzun yolda kaç devirle gidilmeli?

Uzun yolculuklarda devir saatinizi 1.800 ile 2.500 aralığında tutmanız maksimum yakıt verimliliğini sağlayacaktır.

Kaç km deki araba alınmaz?

Benzinli ve atmosferik motorlu, düzenli bakımı yapılmış araçlar 200.000 km’ye kadar kullanılabilir. Benzinli ve turbo motorlu araçların 150.000 km’yi aşmaması önerilir.

Bir araç durmadan kaç km gider?

Bir arabanın durmadan gidebileceği mesafe, aracın yakıt deposunun kapasitesi, yakıt tüketimi ve sürüş koşulları gibi çeşitli faktörlere bağlıdır. Tipik olarak, modern bir araba dolu bir yakıt deposuyla 650 km’ye kadar yol alabilir.

Uzun yola çıkmadan önce ne yapılmalı?

Motoru kontrol edin. Uzun bir yolculuğa çıkmadan önce ne yapacağınızı düşünürken, motor bakımı en önemli noktalardan biridir. …Lastiklerinizi kontrol edin. … 3. Aracınızı detaylı bir şekilde kontrol ettirin. … Yasal gereklilikleri karşılayın. … İç ve dış temizliğini yaptırın. … Sürüş keyfi için ipuçları.

Uzun yol yaptıktan sonra araba yıkanır mı?

Önünüzde uzun bir yol olduğunu ve tekrar kirleneceğini düşünmeyin. Arabanızı yıkayın veya yıkatın. Ön camlarınızın veya aynalarınızın yüzeyini kaplayan toz, görüşünüzü engelleyerek ve güneş ışınlarının aniden gözlerinize çarpmasına neden olarak kazalara neden olabilir.

Uzun yolda araç ne kadar dinlenmeli?

Ayrıca bir haftada 56 saat ve iki haftada 90 saat araç kullanma hakkına sahiptirler. Bir kamyon şoförü, istihdamı sırasında 4,5 saat boyunca sürekli araç kullanma hakkına sahiptir. 4,5 saatten fazla yolda olan kamyon şoförleri 45 dakikalık bir dinlenme molası almalıdır.

Uzun yolda araç kaç devirde kullanılmalı?

Aracınızı uygun devir aralığında (2.000 – 3.000) çalıştırdığınızdan emin olun. Yüksek devirde sürmek yakıt tüketimini artırır.

Kaç bin km den sonra araba alınmaz?

İkinci el araç satın alırken aracın o zamana kadar düzenli olarak bakımının yapılmış olması önemlidir. Düzenli olarak bakımı yapılan benzinli ve atmosferik motorlu araçlar 200.000 km’ye kadar dayanabilir. Benzinli ve turbo motorlu araçların 150.000 km’yi geçmemesi önerilir.

Uzun yolda araç ne kadar dinlenmeli?

Ayrıca bir haftada 56 saat ve iki haftada 90 saat araç kullanma hakkına sahiptirler. Bir kamyon şoförü, istihdamı sırasında 4,5 saat boyunca sürekli araç kullanma hakkına sahiptir. 4,5 saatten fazla yolda olan kamyon şoförleri 45 dakikalık bir dinlenme molası almalıdır.

Acemi şoför uzun yola çıkabilir mi?

Çıraklık lisansına sahip sürücüler uzun yolculuklar yapabilirler. Sürücü olmak için eğitim almak uzun mesafeler seyahat etmenizi engellemez.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Ukraynalı Escort